O centru odličnosti


Poslanstvo

“Ustvarjamo prebojne rešitve in pogoje za visokotehnološko podjetništvo.”

Zgornji stavek opisuje naše cilje:

Združili smo najboljše slovenske partnerje - najboljše raziskovalce, najboljše raziskovalne ustanove in najboljša slovenska, svetovno uveljavljena podjetja, da bi skupaj ustvarili boljše, bolj vzpodbudno okolje za visokotehnološko podjetništvo na Primorskem. V skupno sodelovanje za boljšo prihodnost smo uspeli smo združiti naravoslovne in humanistične znanosti.

Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo je zasebni raziskovalni zavod, ustanovljen leta 2009. Zaposluje raziskovalce in razvojnike z najbolj obetavnih področij, kot so biokemija, biologija, mikrobiologija, bioinstrumentacija, optika, elektroinženirstvo, fizika, procesi čiščenja v biokemiji in farmacija.

Vodstvo COBIK

dr. Matjaž Peterka, direktor

Hermina Ogrič, poslovna direktorica


CO BIK je s svojim delovanjem začel leta 2010.

Smo odlični raziskovalni partnerji, z bogatimi izkušnjami pri pripravi in izvajanju EU projektov. Odprti smo za nova partnerstva. Izurjeni smo v administriranju in vodenju projektov (nacionalnih in evropskih). Oprema, kupljena z javnimi sredstvi, je na voljo tudi zunanjim uporabnikom, kadar je prosta. V naslednjih letih bo CO BIK ustanovil več izločenih podjetij - odprti bomo za komplementarna partnerstva.

 

CE BI – Center za biotehnologijo

V tem laboratoriju sta se septembra 2013 združila Bioinstrumentacijski laboratorij in Laboratorij za bioanalitiko. Laboratorij združuje visokotehnološke specialiste in raziskovalce iz Nacionalnega inštituta za biologijo in podjetij BIA Separations d.o.o. in Instrumentation Technologies d.d.. Laboratorij raziskuje in razvija tehnologije biosenzorjev.

BIO Squash biotehnološki inkubator

V letu 2014 smo kot interno enoto oblikovali visoko specializirani biotehnološki inkubator, v katerem se osredotočamo na podporo biotehnološkim projektom, ki so tržno usmerjeni, in biotehnološkim podjetjem.

Med ostalim svoje partnerje podpiramo z raziskovalnim sodelovanjem, skupnimi projekti, vrhunsko opremo, dostopom do našega globalnega networka in dostopom do investitorjev preko naše investicijske platforme COINVEST.

Pisarna za prenos tehnologij

CO BIKova pisarna za prenos tehnologij je specializirana za biotehnologije.

Kontaktni podatki

Naslov
Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo
Tovarniška 26
SI-5270 Ajdovščina 

Davčna številka
83212353

Matična številka
3660460000 

Transakcijski račun

SI 561910 000 11324416, Deželna banka Slovenije

BIC: SZKBSI2X

 

Pisarna
Tovarniška 26, Ajdovščina
SI-5270 Ajdovščina
Telefon: 05 85 00 893
info@cobik.si
 

Poslovna sekretarka
Tjaša Kravanja
E-naslov: tjasa.kravanja@cobik.si
Telefon: 05 85 00 893