Novice

22.06.2015

Design Thinking in obrazi inoviranja - zadnje v nizu letošnjih predavanj

V sredo, 24.6. 2015 bosta predavatelja Sabina bogilović in Miha Prebil izvedla predavanje z delavnico. Pozor - tokrat se predavanje začne že ob 15.00

Kako odkriti tisto, kar ljudje potrebujejo, pa se tega niti ne zavedajo, saj še ne obstaja? Zakaj so nekatere organizacije in timi uspešnejši od drugih? Je moč uspeha mogoče pripisati metodologiji inoviranja ali posameznikom, ki tim sestavljajo?

Design thinking proces temelji na razmišljanju, pri katerem uporabljamo zakonitosti inženiringa in dizajna, z namenom iskanja inovativnih rešitev za realne probleme. Proces Design thinking je razdeljen na več medsebojno povezanih faz, ki spodbujajo posameznikovo ustvarjalnost in omogočajo posameznikom inovativno zaznavanje priložnosti v poslovnem okolju. Udeleženci skozi faze design thinking-a rešujejo večplastne probleme in inovirajo svoje ustvarjalne, podjetniške ideje.

Iz design thinkinga pa je izpeljana tudi teorija o optimalni sestavi tima. Vsi smo že kdaj opazili, da v določenih okoliščinah in z določenimi sodelavci delamo bolje. Katere so torej vloge in značilnosti posameznikov, ki učinkoviteje spodbujajo nove ideje in inovativnost, hkrati pa omogočajo boljše delovno okolje? 10 obrazov inoviranja predstavlja 10 kosov sestavljanke, kako sestaviti popoln tim, ki bo kos vsakemu izzivu.

Coinvest Venture Days 2015

The Coinvest Venture Days bring together tech startups from ‘New Europe’* and global venture investors. In...

več »